Добре дошли! Благодаря Ви, че се отбихте. Надявам се да се чувствате приятно и уютно тук, в моето място за споделяне …

Добре дошли! Благодаря Ви, че се отбихте. Надявам се да се чувствате приятно и уютно тук, в моето място за споделяне …

За БългАрия! Да се знае!

За БългАрия! Да се знае!

БИЛА Е И ПАК ЩЕ БЪДЕ!

„А като се възкачи на престола в Константинопол, Константин V (741-755), се уплаши много от силата на Българите и събра всички учени мъже в царството си и им думаше: „Какво да сторим, братя мои, защото царството на Българите ще ни изтреби докрай? Те са по-многобройни от нас и прииждат без край, и ето – възвърнали са половината от земите си и ден след ден се умножават по земята и неведнъж обсадиха нас в Константиновия град, и ако ни завземат, ще ни направят свои роби.
И ето, знаете как Тервел – техният Кан, насмалко да стане император над цялата земя. И как каза, че нашите земи са по право на Българския род и по право са Български земи от самото начало, и че ние сме незаконно на тяхна земя. Какво да направим за да се отървем от тях? Даже войниците ни и целият наш народ примира от страх пред тях и счита Българите за законни собственици на тези земи. Що можем да сторим?
А съветът на архонтите, магесниците и предсказателите се оттеглиха за размисъл и за съветване помежду си. И като стояха така, при заключени врата, да се консултират помежду си, след десет дни възлязоха и рекоха следното, чрез устата на Зосим, Теофан и Теофилакт – съветници на Константин:
„Господарю, да не се боиш, нито да се смущава сърцето ти, само спазвай съвета ни, и непременно ще победиш, защото чрез хитрост ще можеш да сразиш Българите.
Защото да, Българите наистина са най-древен род и са били от най-древно време по тези земи, още преди да дойдем тук. И са имали велики царства и велики царе, пред които светът е треперел.”
„Що да сторя тогава, кажете, щом знаете.”
„Стори също като предците си – разделяй и владей.”
„Но как да разделя такъв голям и сплотен народ, какъвто са Българите? Ето, че тук пред портите ми е Севарих, син на Аспаруха, а пред Солун ме обграждат отвред племенниците му – синовете на Кубариха, техните братовчеди са в Илирия, Панония, Испания и Галия, и всички са задружни и ме обкръжават отвред? Като нападна единия, другият ме удря в гръб, и като пратя войските си срещу втория, трети ми поставя ултиматум, що мога да сторя аз, който съм един срещу всичките, и как да разделя съюза им и кръвните им родове, когато са всичките деца на един баща?
Тогава съветниците му отговориха:
„Господарю, силата на Българите е в рода им и в древното им име, с което се наименуват, защото вярват непоколебимо, че са един Богоизбран Народ, който говори единия Божествен Език. Воювай срещу тяхното слово с хитро слово, и ще ги удариш и сразиш първо в ума и сърцето. Тогава ще отслабнат и ще ги порази ужас от силата и славата ти. Така ще ги завладееш навеки.
Защото остава да се помни само това, що се запише в книгите и се опази и разпространи със силата на историята.
Това, което ние запишем в книгите, това ще вярват и следват всички, които ще четат, и това подчинява народите. Спомни си какво пише в летописите! Как постъпи на своето време императорът Галиен, който пое на поход срещу Българите гети в Атика.
Той пръв обеща на всички Българи гети, които се присъединят към него, римско гражданство и ги наричаше римски-гети-ромеи, а възстаналите против империята гети, обяви за робска бунтовническа сган и ги нарече презрително „готи”, като прокламираше, че чисти и благородни са само гетите-ромеи.
Постъпи и ти така! Наречи Българите в Мизия и Тракия – „вулгари” (и днес България на гръцки е Вулгария), сиреч мръсен и варварски народ от пришелци от изток, които нямат място в земята ти, а Българите от Илирия и Македония, наречи „склавени” сиреч разбунтувала се сган от скверни роби, придошли от север и запад, живеещи на наш гръб, и препиши старите хроники, та да се помни от век на век, и нека децата им и внуците им ги четат отново и отново, докато забравят древния си произход и помнят само твоите писания.„
А Константин V беше хитър и лукав и се вслуша във всичките им съвети, и изпълни всичките им сатанински планове.
И бяха в началото Българите една държава и един народ – най многобройният на земята, а станаха много държави и много народи. И днес е така.
И като измряха тогавашните Български поколения, новите поколения Българи прочетоха лъжливите книги и летописи на Константин V и някои повярваха, че са пришълци на тяхната си земя, и че едните Българи са роби „склавени”, а другите прости „чергари вулгари”, и отслабнаха и воюваха помежду си.

Но Българите пазеха древни книги и помнеха древните писания, и на още много места и в още много книги се пазеше истината за единоначалието на Българите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *