Добре дошли! Благодаря Ви, че се отбихте. Надявам се да се чувствате приятно и уютно тук, в моето място за споделяне …

Добре дошли! Благодаря Ви, че се отбихте. Надявам се да се чувствате приятно и уютно тук, в моето място за споделяне …

Под навеса

Под навеса

Всичко започна от една маса за хранене.

Хубава дъбова маса, но проядена от дървояди. Опитахме се да я спасим, но явно няма спасение. Сърце не ни даваше да я изхвърлим и я сложихме под навеса, за да си правя зимнина върху нея, заедно с едни стари столове, които също не ползвахме и се чудехме къде да им намерим място.

Оттук нататък идеята започна да се разраства. Дадох си сметка, че една мивка на това място би ми дошла много добре.След това си казах, колко хубаво би било да имам и един котлон отвън под навеса, който да ползвам, когато времето позволява. Първоначално не мислех за фурна, но тъй като поради различни обстоятелства реализацията на проекта продължи доста дълго във времето, в крайна сметка реших, че трябва да има и фурна.

В употреба влезе и частта от плота “Дъга”, който бяхме поставили в апартамента, и който много харесвам.

Първоначалната идея всъщност се промени няколко пъти в процеса на реализация. Все нещо променяхме и допълвахме и общо взето всичко се получаваше най-малко от втория път. Даже и полицата, която съпругът ми направи, а аз трябваше да боядисам. Смесих няколко налични бои – бяла, зелена и жълта, за да докарам светлозелен цвят. Получи се някаква пухкава маса като тесто за пандишпан и когато започнах да я нанасям върху дъската, разбрах че по никакъв начин няма да ми свърши работа тази боя. Избърсах с мокра кърпа, доколкото можах, боята, която вече бях нанесла, отидох до града, купих светлозелена и жълта боя, смесих ги до получаване на желания цвят и боядисах полицата. Този път успешно.

Но е важен крайният резултат.

Подът покрихме с гранитогрес в неутрален цвят. Обшихме с ламперия вътрешната стена на гаража. Ламперията скри и вратата, която водеше от двора към гаража, но пък поставихме друга, отпаднала от употреба врата, на която също търсехме място. Тя води към едно покрито пространство  отстрани на гаража и  в същото време го скрива.

Криси питаше дали тази врата води към стаята на тайните (хахаха). А всъщност стаята на тайните е място за съхранение на дърва и пособия, които се ползват в ежедневието.

Имахме и един ретро диван, доста запазен, който също намери място под навеса.

За да се свърже всичко цветово, “облякох” дивана, възглавничките на дивана и тези на столовете в цветовете на плота. Лакирах столовете и масата. Масата също освежих с тишлайфер със същите цветове.

До дивана озелених с дървото, което засадих от костилка от авокадо.

Декорирах.

Въпреки смесицата от стилове, се получи много уютна и удобна дневна, кухня, трапезария, даже и гостна.

Една декоративна оградка, още цветя и още няколко щрихи по декорацията и ще бъде напълно готова дневната под навеса, която води началото си от една дъбова, проядена от дървояди маса.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *