Добре дошли! Благодаря Ви, че се отбихте. Надявам се да се чувствате приятно и уютно тук, в моето място за споделяне …

Добре дошли! Благодаря Ви, че се отбихте. Надявам се да се чувствате приятно и уютно тук, в моето място за споделяне …

Панирана бяла риба

Панирана бяла риба

Ето мееее, върнах се в кухнята!

Обикновено в сезона на черешите изчезвам задълго. Семейството ми има черешови градини и се занимавам с организацията по прибирането на плодовете. По тази причина не ми остава  много време за готвене, а още по-малко за писане на публикации. И все пак нали трябва да ядем, за да живеем, се налага да спретна по нещо за ядене. Подготвих малко снимков материал, за да мога да публикувам някоя и друга рецепта.

Днешната ми рецепта не е нищо особено – панирано филе от бяла риба, но е много вкусно. Цялото ми семейство много го харесва, приготвено по този начин. Понякога простичките неща са за предпочитане.

За тази рецепта използвам филе от тилапия – замразено. Размразявам, подсушавам с кухненска хартия и приготвям.  По този начин може да се приготви филе от всяка бяла риба.

И така,

Продукти:

1 пакет филе от тилапия

Яйца – 2 бр.

Брашно

Фино царевично брашно

Олио за пържене

Сол

Рибата се размразява, хубаво се подсушава с кухненска хартия и се посолява.  Яйцата се разбиват с тел или с вилица в по-дълбока чиния. В друга чиния се слага брашно, а в трета чиния се слага смес от пшеничено и фино царевично брашно, може и само царевично брашно. След като са подготвени по този начин рибата, брашното и царевичното брашно, тиганът се поставя на котлона и олиото се сгорещява. С щипка се взимат филетата, овалват се най-напред в пшениченото брашно, след това се потапят в яйцата, накрая се овалват в царевичното брашно и се поставят внимателно в тигана. Пържат се до златисто кафяво. Най-вкусна е докато е топла. Гарнитурата е по ваш избор.

Лесно, бързо и вкусно!

Опитайте, приготвена по този начин, рибата е превъзходна!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *